Julkaisut, Tietoiskut

Comset: Kesä. Loma. Ja omistajan vaihtoehdot.

Comset: Kesä. Loma. Ja omistajan vaihtoehdot.

Osalle loma on itsestäänselvyys, osalle ei. Oli lomaa tai ei, omistamiseen liittyvät pohdinnat tuppaavat jäämään päivittäisten askareiden alle. Kaikesta huolimatta omistamisen kysymyksille kannattaisi uhrata aikaa, sillä aktiivisuus ja tavoitteellisuus on tutkitusti osoitettu erityisen hyödylliseksi myös omistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Koska kakkua ei voi sekä syödä, että pitää – on omistamisen tavoitteet oltava selkeät: Tavoitellaanko yritystoiminnalla sukupolvelta toiselle siirtyvää osinkotuoton jatkumoa vai täytetäänkö omistajien tavoitteita yritysjärjestelyjen kautta?

Olemme koostaneet tähän yritysjärjestelyjä ja omistajan vaihtoehtoja käsitteleviä julkaisujamme. Tutustu rauhassa ja suo loma- ja/tai työkiireidesi keskellä ajatus omistamisen tavoitteille. Ja muista myös huilata.

Tietoisku: ”Voisihan yrityksen myydäkin, jos saisi hyvän tarjouksen”
Käytännössä kaikki yritysten omistajat ovat kokemuksemme mukaan pohtineet otsikon kysymystä ja monet ovat periaatteessa halukkaita myymään, jos ilmaantuisi ostaja hyvän tarjouksen kanssa… Lue koko julkaisu tästä.

Tietoisku: Mitä muut ajattelevat, jos myymme yrityksen?
Yrityksen myyminen on usein suuri muutos omistajille. Suuret muutokset herättävät aina erilaisia kysymyksiä ja jopa pelkoja… Lue koko julkaisu tästä.

Tietoisku: Onko sinulla omistajatavoite?
Oletko määrittänyt tavoitteesi omistajana? Onko tavoitteet konkreettisia, määrällisesti ja laadullisesti mitattavia? … Lue koko julkaisu tästä.

Artikkeli: Yrityksen kauppahinnan määräytyminen
Yrityksen arvo on tulevaisuuden kassavirtojen summa, mutta kauppahinta määräytyy myyjän ja ostajan välisissä neuvotteluissa ennakkoon tunnistetuilta ostajilta haettujen tarjousten perusteella… Lue koko julkaisu tästä.

Artikkeli: Näin löydät parhaimman ostajan yrityksellesi
Yrityskauppa on usein ainutkertainen tapahtuma ja kaupan halutaan toteutuvan parhain mahdollisin ehdoin – niin taloudellisesti kuin muutenkin… Lue koko julkaisu tästä.

Hyvää kesää,

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471 

Lisää tietoa

Kun haluat pohtia yrityksen arvoa ja omistajan vaihtoehtoja tilanteessa kuin tilanteessa, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: