Julkaisut, Tietoiskut

Comset: ”Nyt on hyvä aika myydä yritys”

Comset: ”Nyt on hyvä aika myydä yritys”

Mikäli olet omistajana ajatellut yritystoiminnan myymistä jossain vaiheessa, nyt on juuri oikea aika pysähtyä harkitsemaan oikeaa ajoitusta ja toimintatapaa.

  1. Sopiva ajoitus – Ajoitusta pohdittaessa on muistettava myös ne tekijät, joihin itse ei voi vaikuttaa. Juuri nyt vallitsee yhtäaikaisesti talouden myönteinen vire, alhainen korkotaso ja hyvä rahoituksen saatavuus. Nämä tekijät lisäävät merkittävästi ostajien aktiivisuutta ja voivat hyvinkin kompensoida esimerkiksi yrityksen myyntikunnossa mahdollisesti olevia puutteita. Ajoituksesta olemme julkaisseet erillisen artikkelin ”Yrityksen myynnin oikea ajoitus”, voit lukea artikkelin tästä.
  2. Henkinen valmius – Mikä on oma henkinen valmius tehdä kauppaa? Kaikkien päätöksentekoon liittyvien näkökulmien käsittely on tärkeää – myös mahdollisten pelkojen. Tätä aihepiiriä on käsitelty artikkelissamme ”Mitä muut ajattelevat, jos myymme yrityksen?”, artikkelin löydät kokonaisuudessaan tästä.
  3. Sopiva toimintatapa – Yritysjärjestelyhanke vaatii resursseja, joita on pystyttävä varaamaan riittävästi. Toimintatapaa valittaessa perusteena tulee olla se, kuinka parhaiten kyetään osoittamaan arvo kullekin vaihtoehtoiselle, myös kansainväliselle, ostajalle siten, että samanaikaisesti ylläpidetään liiketoiminnan myönteistä kehitystä.
  4. Liikkeelle keskusteluhetkellä kanssamme – Comset Corporate Finance tarjoaa ratkaisuja yritysjärjestelyihin ja omistajan tuoton parantamiseen. Yrityksen myynnin ajoitusta ja päätöksenteon muita kriteereitä tarjoudumme pohtimaan sitoumuksetta ja veloituksetta. Itse yritysjärjestelyhankkeeseen tarjoamme juuri tähän yritysarvoluokkaan räätälöidyn toimeksiantomallin.

”Vielä ei ole oikea hetki, pian yritys on arvokkaampi” –lause on usein kuultu. Kannattaa kuitenkin muistaa, että näkymä tulevaisuuteen on tärkeämpi kuin menneet tulokset. Niin yrityksen kuin talouden yleisten tekijöiden suhteen. Esimerkiksi rahoituksen saatavuus ja alhainen korkotaso tukevat yrityskauppa-aktiviteettia juuri nyt poikkeuksellisen vahvasti. Avainkysymys on siis se, kuinka kauan uskoo tämän tilanteen jatkuvan?”

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja tilanteessa kuin tilanteessa, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: