Julkaisut, Tietoiskut

Comset: ”Voisihan yrityksen myydäkin, jos saisi hyvän tarjouksen”

Comset: ”Voisihan yrityksen myydäkin, jos saisi hyvän tarjouksen”

Käytännössä kaikki yritysten omistajat ovat kokemuksemme mukaan pohtineet otsikon kysymystä ja monet ovat periaatteessa halukkaita myymään, jos ilmaantuisi ostaja hyvän tarjouksen kanssa.

Toki markkinoilla liikkuu kiinnostuneita ostajia erilaisilla ostostrategioilla, aina tosiostajista niihin, jotka vain kokeilevat kepillä jäätä. Myös kauppoihin johtavia tarjouksia esitetään. Kuitenkin kun tilannetta ajatellaan myyjän näkökulmasta, herää aina kysymys, että löytyykö sopivin ja paras ostaja odottamalla? Harvoin passiivisuus johtaa parhaaseen tai edes toiseksi tai kolmanneksi parhaaseen kauppaan.

Yritystä myytäessä ei ole olemassa oikotietä hyvään lopputulokseen. Selkeät tavoitteet ja proaktiivinen ote ovat lähtökohta eikä elämän tärkeimmän kaupan suhteen kannata jättää mitään sattuman varaan.

”Lotossakin voi voittaa, mutta onnistuneen yrityskaupan taustalla on harvoin pelkkää onnea. Yritysjärjestelyasioissa hyvä lopputulos edellyttää vaihtoehtoisten ostajien läpikäynnin ja yritystoiminnan arvon osoittamisen ammattimaisesti ja proaktiivisesti. Hyviä tarjouksia harvoin tipahtaa taivaalta – ne on käytävä hakemassa.”

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja tilanteessa kuin tilanteessa, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: