Julkaisut, Tietoiskut

Omistajan tuotto, yritysjärjestelyt ja kansainvälinen ulottuvuus

Omistajan tuotto, yritysjärjestelyt ja kansainvälinen ulottuvuus

Omistajan tuotto, yritysjärjestelyt ja kansainvälinen ulottuvuus

 

Omistajan vaihtoehdot yritystoiminnalle ovat 1) pidä, 2) pidä ja kehitä, 3) liittoudu, 4) kehitä ja myy, 5) myy.

Kun päädytään myymään, kaupan halutaan toteutuvan mahdollisimman hyvin ehdoin ja yrityksen toivotaan päätyvän sellaisiin käsiin, joissa toiminnan jatkuvuus on parhaiten turvattu. Usein paras ostaja löytyy Suomen rajojen ulkopuolelta.

 

Onnistunut yrityskauppa edellyttää kahta asiaa:

  1. Tarkoituksenmukainen kilpailutus – Mahdollisimman monen potentiaalisen ostajan, kansallisuudesta riippumatta, on oltava myynnistä tietoinen; etenkin sen ostajan, joka on valmis hyväksymään kaupalle parhaimmat ja myyjän tavoitteiden mukaiset ehdot.
  1. Arvon osoittaminen ostajille – Koska jokaisen yrityksen arvo on erilainen eri ostajille, on arvon uskottava ja todisteellinen osoittaminen kullekin ostajalle ymmärrettävällä tavalla erityisen tärkeää. Tämä vaatii työtä, työkaluja ja osaamista sekä kykyä toimia kansainvälisessä ympäristössä.

 

”Käytännössä kaikissa miljoonien, kymmenien miljoonien ja suuremmissa yritysmyynneissä on tärkeäksi tunnistettujen ostajakandidaattien joukossa kansainvälisiä toimijoita. Meille yrityskauppiaana on tärkeintä, että myyjälle löytyy aina parhaat vaihtoehdot, joista valita. Toimimme kansainvälisessä ympäristössä päivittäin.”

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

 

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja yritysjärjestelyjen ammattilaisen kanssa niin tilaa maksuton henkilökohtainen tietoisku tästä.