Julkaisut, Tietoiskut

Comset: ”Näin asetat tavoitteen yritysmyynnille”

Comset: ”Näin asetat tavoitteen yritysmyynnille”

Yritysjärjestelyä suunniteltaessa tavoitteiden määrittäminen kannattaa aloittaa rakentamalla kuva toivotusta lopputuloksesta itsekkäästi listaamalla kaikki ne toiveet, mitä omistajat yrityskaupalta odottavat. Vasta tämän jälkeen pohditaan kuinka mahdollisten ostajien tavoitteet ja muut ulkoiset tekijät, esimerkiksi yrityksen sidosryhmien huomioiminen tai vaikkapa verotuskysymykset tulee huomioida. Näin syntyvät toteuttamiskelpoiset tavoitteet.

”Omistajien tavoitteet yritysjärjestelylle syntyvät täyttämällä ensimmäisenä ns. toiveiden tynnyri täysin itsekkäästi kaikilla niillä toiveilla ja tavoitteilla, mitä ikinä omistajina mahdolliselta järjestelyltä odotetaan. Vasta tämän jälkeen pohditaan mikä on järkevää ja mahdollista. Näin vältetään sekoittamasta tavoitteita ja keinoja keskenään ja voidaan eipäs-juupas -pohdinnan sijasta siirtyä miettimään yritysjärjestelyn käytännön toteutustapaa, jolla tavoitteet saadaan täyttymään.”

 

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja tilanteessa kuin tilanteessa, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: