Alkanut yrityskauppavuosi seuraa ennätysten jalanjäljissä – Yrityskauppakatsaus H1 2021 - Comset®
Katsaukset

Alkanut yrityskauppavuosi seuraa ennätysten jalanjäljissä – Yrityskauppakatsaus H1 2021

Pohjoismainen yrityskauppamarkkina on piristynyt koronan alkushokin jälkeen ja alkanut vuosi tulee, mitä todennäköisimmin, jatkamaan ennätyksiä rikkoneen 2021 vuoden jalanjäljissä.  

Alkaneen vuoden odotetaan olevan vilkkaampi kuin edellinen vuosi, jolloin 645 pohjoismaista yritystä ostettiin ennätyksellisellä 33,6 miljardilla eurolla. Kuluvan vuoden kasvuluvut eivät välttämättä tule olemaan yhtä poikkeuksellisia kuin 2021, jolloin yrityskauppojen lukumäärä nousi +49% (+213 kappaletta) ja arvo loikkasi +360% (+26,3 miljardia euroa). 

Vastaavasti, pohjoismaisten yhtiöiden yritysostojen odotetaan säilyvän vilkkaana, kun yhtiöiden ruuti on edelleen erityisen kuivaa. Alkaneelta vuodelta voi odottaa uusia huippuja vaikka edellisen vuoden kasvuluvut jäisivät saavuttamatta. Edellisen vuoden alkupuoliskolla yritysostojen lukumäärä nousi 724:ään (+233 kappaletta, +49%), kun arvo eteni uusiin ennätyksiin; saavuttaen 34,6 miljardia euroa (+19,4 miljardia euroa ,+130%).  

Päättyneen vuoden toinen puolisko oli myös hyvin aktiivinen, jonka myötä alkaneen vuoden odotetaan jatkuvan samankaltaisena. Tuolloin nähtiin myös Suomen yritykauppahistorian toiseksi suurin yritysmyynti, kun Wolt myytiin Doordashille noin 6 miljardilla eurolla. Woltista ja muista päättyneen vuoden toisen puoliskon yrityskaupoista lisää vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. 

Uusimmassa englanninkielisessä katsauksessa, Nordic M&A Review H1 2021: A Record-breaking Half-year in Deal Value, käsitellään päättyneen vuoden ensimmäisen puoliskon aikana julkaistuja pohjoismaisia yrityskauppoja. 

Lue artikkelimme kokonaisuudessaan tästä.

 

Saul Schubak
Toimitusjohtaja
+358 40 665 6964

 

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: