Katsaukset

Katsaus – ennätyksellinen yrityskauppavuosi tekeillä

Katsaus – ennätyksellinen yrityskauppavuosi tekeillä

Pohjoismainen yrityskauppamarkkina on piristynyt koronan alkushokin jälkeen ja kuluva vuosi tulee, mitä todennäköisimmin, rikkomaan aikaisempia yrityskauppaennätyksiä.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla julkaistiin 645 yrityskauppaa, joissa oli kohteena pohjoismainen yritys. Edeltävään vuoteen verrattuna kauppojen lukumäärä nousi +49% (+213 kappaletta), joka vaikuttaa kasvulukuna miedolta suhteessa arvoon. Pohjoismaisia yrityksiä ostettiin ennätyksellisellä 33,6 miljardilla eurolla, joka on 360% enemmän suhteessa edeltävän vuoden 7,3 miljardiin euroon.

Vastaavasti, pohjoismaisten yhtiöiden tekemät yritysostot ovat myös vilkastuneet, kun ostojen lukumäärä on noussut 724:ään (+233 kappaletta, +49%). Yritysostojen arvo nousi uusiin ennätyksiin; saavuttaen 34,6 miljardia euroa (+19,4 miljardia euroa ,+130%).

Päättyvän vuoden toinen puolisko oli myös hyvin aktiivinen ja sen aikana nähtiin Suomen yrityskauppahistorian toiseksi suurin yritysmyynti, kun Wolt myytiin Doordashille noin 6 miljardilla eurolla. Toisen vuosipuoliskon kaupoista lisää 2022 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Uusimmassa englanninkielisessä katsauksessa, Nordic M&A Review H1 2021: A Record-breaking Half-year in Deal Value, käsitellään kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana julkaistuja pohjoismaisia yrityskauppoja.

Lue artikkelimme kokonaisuudessaan tästä.

 

Saul Schubak
Toimitusjohtaja
+358 40 665 6964

 

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: