Tietoiskut

Näitä yhtiöitä ulkomaiset ostajat nyt hamuavat Suomesta – ”Hinnat ovat selkeästi suurempia”

Ostajat liikkeellä. Kuluva vuosi on ollut yrityskauppamarkkinoilla vilkas, eikä hiljenemisen merkkejä näy.

Artikkeli on julkaistu Talouselämä Uutisissa 23.6.2021

Ulkomaiset ostajat ovat nyt erityisen kiinnostuneita tietynlaisista suomalaisista yhtiöistä, kertoo yrityskauppajärjestelyjä tekevän Nordic Growthin osakas Erkki Hietalahti.

”Niissä on kova kysyntä”, sanoo kansainvälisten yrityskauppojen järjestämiseen erikoistuneen Nordic Growthin osakas Erkki Hietalahti.

Hietalahti kertoo, että ulkomaiset ostajat havittelevat nyt Suomesta erityisesti ohjelmistoyhtiöitä, jotka toimivat jatkuvaan kuukausilaskutukseen perustuvalla niin sanotulla SaaS-liiketoimintamallilla (software as a service).

”Kaikista kiinnostavimpia ovat puhtaasti volyymipohjaiset SaaS-yhtiöt, joissa ostaja saa tietyn markkinaosuuden ja asiakkailla on suhteellisen korkea kynnys siirtyä toiseen palveluun.”

Nordic Growth on ollut tänä vuonna toteuttamassa jo useita SaaS-yhtiöiden kauppoja: koulutusten hallintaan ja osaamisen johtamiseen erikoistunut eTaika myytiin ohjelmistotalo Vismalle, laskujen välityspalveluihin erikoistunut Apix Messaging Accountorille ja tietoturvayhtiö OptimeSys tietoverkko- ja ohjelmistoyhtiö Cinialle.

Toissa vuonna Kymdata myytiin Cadmaticille ja X-akseli ulkomaiselle rahastolle. Viime vuonna korona hiljensi välissä yrityskauppoja, kun talousnäkymät heikkenivät ja varsinkin kansainvälisiä kauppoja oli vaikea toteuttaa.

Artikkeli on kokonaisuudessaan luettavissa Talouselämän tilaajille tästä.