Nordic Growth järjesti turvaelektroniikkayritys Tele-Projektin myynnin ruotsalaiselle Proserolle - Comset®
Julkaisut, Testimonials

Nordic Growth järjesti turvaelektroniikkayritys Tele-Projektin myynnin ruotsalaiselle Proserolle

Turvapalveluiden käyttöalueet yleistyvät nyt nopeasti kiinteistöalalla. Digitaalisten valvontapalveluiden kautta voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä esimerkiksi kiinteistöjen energiakulutuksessa. Toimiala kiinnostaa kansainvälisiä ostajia.

Tele-Projekti Oy ja sisaryhtiö THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy myytiin Pohjoismaissa toimivalle ruotsalaiselle turvallisuusjätti Prosero Security Group AB:lle. Kaupan järjestelyistä vastasi Nordic Growth Oy. Yrityskaupan seurauksena Tele-Projektin palveluiden ja tuotteiden jakelukanavat moninkertaistuvat ja liiketoiminta voidaan laajentaa valtakunnalliseksi.

– Meille syntyy riittävä selkänoja haastaa kansainväliset turvallisuusalan kilpailijat koko maassa, kertoo Tele-Projektin toimitusjohtaja Kimmo Luoto.

Luodon mukaan yhtiön vahva markkina-asema ja kannattavuus on ollut pitkään haastajien tiedossa. Yhtiö oli saanut jo aikaisemmin useita ostotarjouksia, mutta niiden taso ei ollut tyydyttänyt omistajia. Luoto antaa Nordic Growthin palveluille erittäin korkean arvosanan.

– Heidän roolinsa oikean ostajan löytymisen kannalta oli täysin ratkaiseva. Nordicilla tiedettiin mistä asioista ostajaehdokkaat ovat kiinnostuneita. Ensimmäisestä kontaktista lähtien tämä prosessi on ollut hyvin selkeä ja johdonmukainen, Luoto toteaa.

Nordic Growth teki kattavan markkinakartoituksen lähestyen yli 50:tä potentiaalista ostajaa. Kiinnostus oli merkittävintä kiinteistöhuollon ja turvallisuusalan toimijoiden parissa, mistä ruotsalainen Prosero osoittautui varteenotettavimmaksi ostajaksi.

– Toimintamallimme erottuu sekä laajuudella, että syvyydellä. Toimiessamme asiakkaidemme turvana yrityskaupoissa, meidän on osoitettava tyhjentävästi kaupan kautta ostajalle syntyvä todellinen arvonmuodostus. Sen lisäksi, että löydämme oikeat kansainväliset ostajat, saamme hinnan asettumaan kohdalleen huolellisella kilpailuttamisella, Nordic Growthin hallituksen puheenjohtaja Erkki Hietalahti kertoo.

 

Turvallisuusalalla vahvat tulevaisuuden näkymät

Turvallisuusalan yritysten tuottamien tuotteiden, palvelujen ja järjestelmien liikevaihto oli Finnsecurity r.y.:n mukaan 2,37 miljardia euroa vuonna 2019 ennen koronakriisiä. Vuoden 2021 jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä 72 prosenttia ennakoi liikevaihdon kasvavan seuraavan vuoden aikana. Televalvontatoimiala on selvässä murrosvaiheessa ja alalla tapahtuu konsolidaatiota.

– Yrityskaupoissa ostaja on valmis maksamaan kaupan kohteesta korkeamman hinnan, kun tulevaisuuden hyödyt liiketoiminnalle ovat selkeästi nähtävissä. Kaupassa oli tärkeintä ymmärtää televalvonta-alan kehittymissuunta ja etsiä myyjälle ostaja, jonka liiketoiminnalle yhtiö on pitkällä aikavälillä kaikkein arvokkain, hallituksen puheenjohtaja Erkki Hietalahti Nordic Growth Oy:stä kertoo.

Tele-Projektilla on asiakkainaan huomattava osa Varsinais-Suomen merkittävistä kiinteistöistä aina 700-vuotiaasta Turun linnasta kauppakeskuksiin sekä kaupunkien videovalvontajärjestelmiin. Yhtiö alkoi 2000-luvulla panostamaan tekniseen vartiointiin ja etävalvonnan palveluinnovaatioihin. Se tuo maahan valvontalaitteistoja, tarjoaa televalvontapalveluita sekä fyysisiä vartiointipalveluita mm. kunnille, ketjuliikkeille, kauppakeskuksille, tehtaille sekä yksityishenkilöille. Toimialan tulevaisuuden näkymät ovat vahvat.

– Digitaalinen kulunvalvonta kertoo muutakin kuin onko oven takana rosvo. Integroitavuus on merkittävin seikka, minkä elektroniikka on tuonut tullessaan. Se merkitsee netin yli toimivaa ohjattavuutta. Avataanko nämä ovet, päästetäänkö kuljettaja sisälle, Luoto selostaa.

Kiinteistöt ovat monikäyttöisempiä kuin ennen. Kulunvalvonnan integrointi LVIS-järjestelmiin on tärkeä kasvualue erityisesti nousevien energiahintojen aikakaudella. Kiinteistöt pilkotaan digitaalisesti osiin eri vuokralaisille, milloin esimerkiksi ilmastointi ja lämmitys voidaan optimoida läsnä olevien ihmisten perusteella.

– Digitaalisuus tuo skaalautuvuutta ja mahdollistaa entistä nopeamman kasvun ja arvonmuodostuksen kiinteistövalvonta-alalla. Näin supistetaan kuukausittaista energian kulutusta ja säästetään valtavasti rahaa. Kameroiden ja antureiden avulla voidaan entistä monipuolisemmin hallita asioita, jotka aikaisemmin vaativat henkilökuntaa, Kimmo luoto analysoi.

 

Lisätietoja:

Erkki Hietalahti
Hallituksen puheenjohtaja
Nordic Growth Oy
erkki.hietalahti@nordicgrowth.com
+358 40 578 4110

Kimmo Luoto
TJ, Tele-Projekti Oy
kimmo.luoto@thv.fi
+358 500 789 47

Sebastian Ryman
M&A, Prosero Security Group AB
sebastian.ryman@prosero.com
+46 761 846 596

Nordic Growth Oy

Nordic Growth palvelee yritysjohtoa ja omistajia rakentamalla arvonkasvua sekä realisoimalla liiketoiminnan täyden arvon. Asiakkaitamme ovat yritysjohto, sijoittajat, pääomasijoittajat sekä yrittäjät. Vahvistamme asiakkaidemme kilpailuetua ja tuemme strategisen potentiaalin maksimoinnissa neuvonannon ja transaktioiden avulla.

Comset® -on Nordic Growth Oy:n yrityskauppapalvelu omistajayrittäjille. Palvelu tuo Nordic Growthin maailmanluokan investointipankkipalveluiden parhaat käytännöt ja koko tiimin osaamisen paketoituna tarkoituksenmukaiseksi palveluksi.
www.nordicgrowth.com
www.comset.fi

Tele-Projekti Oy ja THV Tele- ja Hälytysvalvonta Oy

Tele-Projekti on Luodon ja Packalenin 1975 perustama perheyritys, joka aloitti toimintansa toimittamalla TV-antenneja ja kaiutinjärjestelmiä. 80-luvun lopulla yrityksestä tuli nopeasti markkinajohtaja huippuluokan videovalvonnassa. Yritys laajensi toimintansa tarjontansa turvaelektroniikkaan; tulipalohälyttimiin, murtohälyttimiin, kulunvalvontaan ja ovipuhelimiin. Vuonna 2000 johto siirtyi seuraavan sukupolven yrittäjille Kimmo Luodolle, Mika Packalenille ja Tiina Luodolle, jotka ovat johtaneet yritystä menestyksekkäästi siitä lähtien. Vuonna 2003 he perustivat THV:n, josta on tullut johtava riippumaton hälytyskeskus, jolla on vahva hälytysvalvonnan asiantuntemus. Keskeisiä palveluja ovat murtohälytysten valvonta, palohälytysten välityspalvelut, videovalvonta-analytiikkaan perustuvat hälytysilmaisimet, turvajärjestelmien hallintapalvelut ja hälytyskeskuspalvelut.

Prosero

Prosero on johtava teknisen turvallisuusalan yritys Pohjoismaissa. Yhtiö on vahvasti ankkuroitunut paikallisesti, mistä on osoituksena se omistaa 70 yritystä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Proseron omistamien turvallisuusalan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 260 miljoonaa euroa.
www.prosero.com