Julkaisut, Tietoiskut

Ostajat hakevat aktiivisesti myös 2-3 miljoonan arvoisia yrityksiä

Ostajat hakevat aktiivisesti myös 2-3 miljoonan arvoisia yrityksiä

Talouden kasvaessa ostajien mielenkiinto kohdistuu usein suurempiin järjestelyihin. Vuoden 2018 aikana talouskasvun parhain terä taittui ja sillä on vaikutuksia myös yrityskauppamarkkinaan. On oletettavaa, että tulevaisuudessa yrityksen myyminen ei välttämättä ole yhtä helppoa ja myös hintatasossa nähdään muutoksia.

Viimeaikaisten hankkeiden myötä tiedämme, että nyt on liikkeellä isompia ostajia, jotka hakevat myös 2-3 miljoonan arvoisia yrityksiä. Näkemyksemme mukaan tämän yritysarvoluokan tärkeys korostuu talouden vauhdin hidastuessa. Pienemmilläkin yhtiöillä voi olla tärkeä asema ostajan tulevan menestyksen kannalta, jos ja kun synergiaa on riittävästi esimerkiksi täydentävän osaamisen, uusien tuotteiden ja/tai maantieteellisen peiton kautta.

“Talouden hidastumisen vaikutukset yrityskauppa-aktiivisuudessa eivät vielä näy täysimääräisesti eli myyntiä harkitsevien omistajien kannattaa pysähtyä pohtimaan omia tavoitteitaan ja mahdollisen myynnin ajoitusta. Nyt auki oleva ikkuna kannattaa hyödyntää.”

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

Kun haluat pohtia milloin ja miten kannatta aktivoitua ja päästä ostajien tutkaimeen, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: