Suomalaisilla yrityksillä ennen näkemättömät mahdollisuudet - Comset®
Julkaisut, Katsaukset

Suomalaisilla yrityksillä ennen näkemättömät mahdollisuudet

Maailmanpankin keräämän tiedon mukaan vuonna 2017 Suomen talous vastasi noin puolestatoista prosentista Euroopan Unionin talouden koosta vuonna 2017. Euroalueen taloudesta meidän osuutemme oli noin kaksi prosenttia. Koko maailman talouden koko vuonna 2017 oli noin 78,000 miljardia dollaria, ja EU:n vastaavasti noin 17,000 mixljardia dollaria, kuten oheisesta taulukosta selviää.

Eurooppa on maailman mittakaavassa suuri talousalue, jonka sisällä tämän päivän puheilla globalisaation loppumisesta on hyvin vähän merkitystä. Me näemme kuinka kiinnostus suomalaisia yrityksiä kohtaan on kasvanut varsinkin EU:n ja euroalueella. Tämä kiinnostus suomalaisia suhteellisen pieniäkin yhtiöitä kohtaan on tärkeä ilmiö kaikille, jotka harkitsevat myyntiä. Mutta se on vielä tärkeämpi niitä suomalaisia yhtiöitä johtaville, jotka eivät löydä enää kasvua Suomesta, tai joilla on kansainvälisestikin kilpailukykyinen tuote tai palvelu. Kiinnostus yritysostoihin osoittaa, että ostajilla on todennäköisesti myös avoin mieli ostaa suomalaisia tuotteita ja palveluita.

Euroopan Unioni jatkaa Suomen kannalta ensiarvoisen tärkeää määräysten ja markkinoiden yhdenmukaistamista siten, että jokainen yritys Euroopan Unionissa voisi kilpailla tasaveroisesti koko Unionin alueella. Euroopan isoissa maissa monet pienetkin yritykset näkevät koko EU:n kotimarkkinanaan – meidänkin on aika valloittaa osamme. Usein paras tapa aloittaa toiminta uudessa maassa on ostaa jo toimiva yritys. Tällöin saamme toimivan paikallisen organisaation ja valmiin asiakaskunnan lisäksi kassavirtaa tuottavan yrityksen.

Erkki Hietalahti
Partner
+358 40 578 4110

LISÄÄ TIETOA YRITYSJÄRJESTELY- JA ARVONKASVUMAHDOLLISUUKSISTA

Mikäli olet kiinnostunut yksityiskohtaisemmasta tiedosta yrityksemme tarjoamiin yrityskauppa- tai arvonkasvupalveluihin niin tarjoamme maksuttoman henkilökohtaisen tietoiskun.