Tietoiskut

Yrityskaupat: Mahdollisuuksien arviointi juuri nyt

Viime kuukaudet ovat jälleen osoittaneet, kuinka herkästi teemme päätöksiä tunnepohjalta. Se on inhimillistä ja kuuluu elämään. Parhaiten menestyvät omistajat kuitenkin hyödyntävät päätöksenteossa tietoa ja todisteita. Kolmessa viimeisimmässä artikkelissamme käsitellään erilaisia omistajan keinoja laajentaa tietopohjaa päätöksenteon tueksi.

Yritysjärjestelyjä suunnitteleville omistajille tärkeä ajankohtainen havainto on, että yritysten myyjät ovat säikähtäneet koronaa ostajia enemmän. Toki poikkeustilanne tuo markkinoille myös pikavoittoja tavoittelevia ostajia, mutta jokaisessa markkinatilanteessa on myös vakavasti otettavia toimijoita – juuri niitä, jotka ovat valmiita maksamaan itselleen sopivasta liiketoiminnasta oikean hinnan.

Tässä vielä kooste ja suorat linkit kevään artikkeleihin:

”Yrityksen arvo on kaikkien tulevien kassavirtojen nykyarvo. Tulevien kassavirtojen tarkastelu on kattava tapa, joka huomioi vaihtelut eli asettaa esimerkiksi kannattavuus- tai tappiopiikit oikeisiin mittasuhteisiin. Syväkään tilapäinen kuoppa ei nollaa arvoa eikä yksittäinen huipputulos arvoa moninkertaista. Tämä on olennaisen tärkeää muistaa arvioitaessa esimerkiksi yrityskauppamahdollisuuksia.”

Lue lisää artikkelistamme: ”Näkyvyyttä kriisin keskellä kassavirtojen mallinnuksen kautta”

  ”Turhan moni ennustaa tulevia kassavirtoja ensisijaisesti vain katsomalla tuloslaskelmaa ja pankkitilin saldoa. Kattavampi mallintaminen voi paljastaa esimerkiksi sen, että myynnin sakatessa käyttöpääomaa tarvitaan vähemmän. Oikein mallinnettu kassavirtaennuste auttaa yritysjärjestelyn ajoituksessa sekä myös mitoittamaan sopeuttamistoimet oikein ja välttämään itseään ruokkivat turhat äkkijarrutustoimet.”

Lue lisää artikkelistamme: ”Väärillä arvotusmenetelmillä voi olla kohtalokkaat seuraukset”

Kesäterveisin,

Asko Kapanen
Partner
0400 551 471

P.S. Käytä hetki kesästä myös tarkentaaksesi omistajatavoitteita: Mitä loppujen lopuksi yritystoiminnalta haetaan omistajana? Ovatko yritysjärjestelyt osa sitä mitä tavoitellaan?

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: