Yritysjärjestelyt omistajatavoitteiden mahdollistajana - Comset®
Tietoiskut

Yritysjärjestelyt omistajatavoitteiden mahdollistajana

Omistajatavoite on yrityksen kehittymisen ja arvonkasvun peruslähtökohta. Tämä voi tarkoittaa eri yrityksissä ja eri omistajille eri asioita, mutta ilman tavoitetta ei ole ratkaisua ja siten konkreettinen omistajatavoite on välttämätön päätöksenteon perusta.

Hyvä omistajatavoite on määrällisesti ja laadullisesti konkreettinen ja mitattava. Se määrittää mitä omistajat haluavat saavuttaa omistajina. Voidaankin sanoa, että konkreettinen omistajatavoite on ensimmäinen askel yrityksen täyden arvon hyödyntämiseen.

Vaihtoehtoisia omistajatavoitteita ovat sukupolvenvaihdokseen tähtäävät osinkolähtöiset 1) pidä, 2) pidä ja kehitä -tavoitteet sekä yritysjärjestelylähtöiset 3) liittoudu, 4) kehitä ja myy tai 5) myy -tavoitteet.

Käytännössä omistajatavoitteita on usein yhtä monta kuin omistajiakin. Tällaisessakin tilanteessa yritysjärjestelyistä löytyy usein ratkaisu, jossa hyvinkin erilaisia omistajatavoitteita saadaan täyttymään. Esimerkiksi liittoudu -tyyppisissä yritysjärjestelyissä osa omistajista voi luopua, osa kasvattaa ja osa keventää omistustaan. Samalla yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus varmistetaan ja kasvumahdollisuuksia parannetaan uuden omistajarakenteen luomilla resursseilla.

Alla olevista linkeistä löydät testimonial-kertomuksia Nordic Growthin toteuttamista yritysjärjestelyistä sekä oppaat omistajatavoitteiden luomiseen ja aktiiviseen omistamiseen.

Testimonials: Esimerkkejä toteutuneista yrityskaupoista

Pikaopas omistajatavoitteen rakentamiseen – Comset®

Pikaopas: Aktiivisen omistajan pikaopas – Comset®

Antoisia lukuhetkiä.

 

”Tutkitusti parhaan lopputuloksen yritystoiminnasta omistajalle tuo tavoitteellinen omistaminen. Oletko sinä määrittänyt tavoitteesi omistajana? Ovatko tavoitteet konkreettisia, määrällisesti ja laadullisesti mitattavia sekä aikaan sidottuja?”

 

Ari Koivunen
Director
040 540 5378

 

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: