Yrityskauppojen markkinanäkymä juuri nyt - Comset®
Tietoiskut

Yrityskauppojen markkinanäkymä juuri nyt

Yrityskauppamäärät miljoonien ja kymmenien miljoonien arvoluokassa ovat tilastojemme valossa hyvällä keskimääräisellä tasolla. Kokemuksemme mukaan varovaisuutta on edelleen enemmän yritysten myyjien kuin ostajien puolella.

Markkinoilla on aina aktiivisia ostajia, jotka etsivät itselleen sopivaa liiketoimintaa ja ovat valmiita maksamaan siitä oikean hinnan. Myös rahoitusta järjestyy järkevin kustannuksin tälläkin hetkellä. Lisäksi yrityskauppa-aktiivisuutta tukevat laskevat korko-odotukset sekä sijoittajien patoutuneet osto- ja myyntitarpeet.

Luonnollisesti toimialojen välillä voi olla suuriakin eroja – juuri tästä syystä yrityskaupan tavoitteiden ja mahdollisuuksien eri osa-alueet tulee palastella osatekijöihinsä sekä käsitellä huolellisesti ja järkiperäisesti.

Yritysjärjestelyjä pohtivan omistajan ajaton muistilista sisältää vain yhden tarkastettavan asian:

Kun omistajien toiveiden ja tavoitteiden on haarukoitu olevan mahdollisten ostajien tarjousehtojen puitteissa, on oikea aika aktivoitua ja todentaa tarjoushaun kautta todellinen tilanne.

Tässä muutamia linkkejä aiempiin julkaisuihimme, joista saat testattuja työkaluja yrityskauppamahdollisuuksien ja oikean ajoituksen arviointiin:

Artikkeli: Kuusi tärkeää asiaa yritysjärjestelyä harkitsevalle omistajalle

Tietoisku: Yrityksen myynnin oikea ajoitus

Tietoisku: Näin löydät tähtiostajan

 “Teemme herkästi päätöksiä tunnepohjalta, mutta yrityskauppamahdollisuuksien ja ajoituksen arviointi on syytä perustaa tietoon ja todisteisiin pelkän hihavakion sijasta. Niin ikään kannattaa muistaa, että aktiivisten ostajien yleisin piirre on se, että he ovat aktiivisia kaikissa markkinaympäristöissä.”

 

Ari Koivunen
Director
040 540 5378

 

Aktiiviset ostajat etsivät tällä hetkellä:

Teknologiateollisuus: Ohutlevykonepajat, raskaiden metallituotteiden konepajat, lisäarvotuotteet
Informaatioteknologia: Ohjelmistotuotteet, -testaus, -konsultointi ja -kehitys, erityisesti SaaS
Palvelut: Tukkukauppa, maahantuonti, turvallisuus- ja vartiointipalvelut, terveyspalvelut
Rakentaminen: Erikoisrakentaminen, talotekniikka – erityisesti kylmäasennus
Elintarviketeollisuus: Elintarvikkeiden valmistus, erityisesti terveysvaikutteiset elintarvikkeet
Kaivosteollisuus: Tehostamiseen liittyvät teknologiat ja palvelut
Muut: Lääkkeiden ja lääkeaineiden valmistus, kumi- ja muovituotteiden kierrätys/valmistus, FinTech -palvelut, vihreän siirtymän energiaratkaisut, ympäristöjalanjälkeä pienentävät tuotteet ja palvelut

 

Kun haluat pohtia omistajan eri vaihtoehtoja ja mahdollisen yrityskaupan parasta ajoitusta, niin varaa tästä keskusteluhetki kanssamme. Keskustelu on aina luottamuksellinen ja sitoumukseton. Varaa aika tästä: